Royeres

Bijzonder plekje voor de natuurliefhebber

Groene afdruk

Wij ondersteunen het ecotoerisme in meerdere vormen zonder daar een wollen sok voor aan te trekken. Wij proberen onze footprint te verkleinen met onze biologische bedrijfsvoering; het her gebruik van onze gezonde mest om de bodem gezond te houden, ruime stallen, natuurlijke onkruid bestrijding en natuurlijk de wijze waarop wij onze dieren met respect en zelf geteelde en gevarieerde voeding laten groot groeien . Wij hebben 1wallbox (laadpaal voor onze en uw elektrische auto) waarvoor wij speciale zonnepanelen hebben, naast het grote aantal op veel van onze daken. Afvalscheiding proberen wij te stimuleren door speciale bakken daarvoor in het sanitair te zetten en tot slot is er ons pedagogisch klimaat dat velen lekker opwarmt.

Zwemmen

In de nabije omgeving zijn er diverse mooie (bewaakte) zwem meren met stranden en speel/wandelgelegenheid. In het dichtbijzijnde stadje St. Yrieix is een mooi overdekt zwembad met grote glijbaan en tevens buitenbad.

Voor activelingen

Paardrijden, fietsen, tennissen, zwemmen, karten, wandelen, golfen, raften, kanoën, parcours klimmen en meer

Op pad

Leuke kindvriendelijke vakantie voor het hele gezin

Voor wie niet alléén maar van de boerderij wil genieten, valt er in de prachtige, heuvelachtig groene streek van de Haute-Vienne véél  te ontdekken:

Ik denk aan goud zoeken in de kleine riviertjes, boerenmarkten met verse producten, rommelmarktjes voor de kleine verrassingen, de vele kastelen waarvan er te bezichtigen, kleinschalige muziekfestivals, alternatieve circus optredens, heerlijke franse keuken en nog zoveel meer.

De sportievelingen kunnen hun hart ophalen: prachtig wandelen op al dan niet gemarkeerde wandelpaden, fietsen op rustige wegen, zwemmen in natuurmeren, lekker stoer gaan karten, kanoën op een kleine riviertjes, vissen in een van de privé meren, boom klimmen in uitgezette parcours, mountainbiken in bossen … om moe van te worden.

Wildkamperen

Ook ‘wild’kamperen op één van onze stille en prachtige natuurplekken is mogelijk om te genieten van waanzinnige zonsondergangen en diverse wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. U kunt gebruik maken van het comfort van het sanitair van de camping, op loopafstand.

Handen uit de mouwen

Op de boerderij is er de vrijheid om ‘Boer Rik’ mee te helpen met het voeren van zijn dieren, de koeien te verweiden, soms mee te gaan op de trekker, ‘klusjes’ te doen, te (kinder)fietsen op het erf, verse eitjes te rapen voor in het winkeltje, te oogsten, vrij te spelen en te ontdekken, even af te koelen in één van de twee kleine zwembaden, hout te sprokkelen voor het kampvuur, op de trampoline te springen of je waterfles te vullen met helder stromend bronwater. Of lekker met een boek onder de boom en ’s om avonds gezellig rondom het kampvuur om alle goede belevenissen van die dag rond te laten gaan, evenals de fles (goede) wijn en de chipjes ...